badkamerarchitectuur

stylingfotograaf

Opleiding

V: Ik ben opgeleid tot verkoopstylist. Wat voegt de Masterclass Stylingfotografie hieraan toe?
A: De Masterclass Stylingfotografie is niet alleen gericht op de praktijk van het stylen, maar ook op het vervolgens snel en gestructureerd vastleggen van een woning. Vastgoedfotografie is een onderbelicht gebied in de huidige verkoopstyling opleidingen, maar van cruciaal belang voor de presentatie van de woning.

V: ik ben opgeleid tot fotograaf. Wat voegt de Masterclass Stylingfotografie hieraan toe?
A: Je leert als fotograaf een andere discipline binnen de fotografie. Bij verkoopstyling en vastgoedfotografie is de manier van werken anders dan bij andere richtingen binnen de fotografie.

V: Leren we ook hoe we foto’s moeten nabewerken?
A: Photoshop is een standaardtool voor vastgoedfotografie. Binnen deze masterclass is er niet voldoende tijd om uitvoerig in te gaan op photoshop-bewerking. We werken daarom met een pakket dat gratis te downloaden is van internet en waarbij we laten zien hoe je met kleine aanpassingen het beeld kan optimaliseren.

V: Is de Masterclass Stylingfotografie een erkende opleiding?
A: Nee. Er is geen vergelijkbare opleiding. De toegang tot kennis op het gebied van vastgoedfotografie is tot nu toe zeer gesloten. Housevisuals wil dit veranderen met de Masterclass Stylingfotografie. De toegevoegde waarde van de masterclass zit erin dat de beide trainers dagelijks succesvol actief zijn op hun eigen werkgebied en hun expertise met de deelnemers delen.

V: Waarom vindt deze training niet plaats in Nederland?
A: De Masterclass Stylingfotografie is zeer intensief. In een andere omgeving, ver weg van de dagelijkse beslommeringen, ben je beter in staat om nieuwe kennis optimaal op te doen en direct toe te passen. Je leert zo het meest effectief.

V: Waartoe word je precies opgeleid?
A: Je wordt opgeleid tot stylingfotograaf. Stylingfotografie is een nieuw vak dat is ontstaan uit een samensmelting van verkoopstyling en vastgoedfotografie. De inhoud van de training is gelijkelijk verdeeld over beide vakgebieden. Dat is uniek aan deze opleiding.

V: Ontvangt iedere deelnemer automatisch een certificaat?
A: We sluiten de masterclass af met een examenopdracht waarin de deelnemer een volledig lege woning moet stylen en fotograferen. Deelnemers die deze opdracht met succes uitvoeren, ontvangen het certificaat.

Organisatie

V: Met een investering van € 2.890,- exclusief BTW word ik volledig opgeleid tot stylingfotograaf. Hoe snel verdien ik deze investering terug?
A: Uitgaande van het gemiddelde fotografietarief en de kosten voor een verkoopstylingconsult, is de investering van de opleiding binnen tien opdrachten terugverdiend.

V: Wat is het maximum aantal deelnemers?
A: Met het oog op de zwaarte van de opleiding en de individuele aandacht die we aan iedere deelnemer schenken, geldt er een maximum van acht deelnemers

V: Tot wanneer kan ik me inschrijven?
A: De sluitingsdatum is 17 februari 2014.

V: Bieden jullie ook vroegboekkorting voor cursisten?
A: Wie zich inschrijft voor 15 december 2013, komt in aanmerking voor een vroegboekkorting van € 250,- exclusief BTW.

V: Is annulering wegens ziekte of andere dringende omstandigheden mogelijk?
A: We adviseren je een annuleringsverzekering af te sluiten die deze risico’s afdekt.

V: Kan er rekening worden gehouden met dieetwensen?
A: in overleg kan een speciaal dieet worden samengesteld.

V: Hoe is het vervoer in Spanje geregeld?
A: Bij aankomst op Alicante word je opgehaald met een minivan. Deze minivan gebruiken we ook voor vervoer naar de trainingslocaties en excursies.

V: Ik wil een weekje langer blijven. Kan dat?
A: Ja. Wij kunnen in overleg met de deelnemer een open ticket aanschaffen. De meerkosten komen voor rekening van de cursist.

V: Waarom duurt de opleiding zes dagen?
A: Er komen veel onderwerpen aan bod en het uitvoeren en nabespreken van opdrachten kost tijd. Om met succes de masterclass te kunnen afronden is zes dagen nodig.

V: Wij willen een medewerker van ons makelaarskantoor de opleiding laten volgen. Hoe verdient deze training zich terug voor het kantoor als geheel?
A: Uniforme fotografie van alle woningen in uw portefeuille is goed voor de professionele uitstraling van uw kantoor. Bovendien is de fotografie een voor de klant belangrijke factor bij de keuze van een verkoopmakelaar.